HK Trešnjevka grb
 
Osnovan: 1960.
Adresa: Zagorska 5, 10000 Zagreb
Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Tel / mob: +385 91 1922474
Kontakt osoba: Goran Jamičić
 
Web stranica: www.hktresnjevka.hr
Facebook Fun Page: facebook/hktrešnjevka
YouTube channel:
 
 
 

O nama

Hokej klub Trešnjevka organizirano okuplja i provodi školu hokeja na travi. U svom članstvu okuplja dječake i djevojčice u mlađim kategorijama od pionira do juniora te jednu seniorsku ekipu. Naš klub označava prijateljska, obiteljska povezanost i druženje te uspješan rad s mlađim kategorijama. Na tim krilima, danas imamo vrlo mladu i obećavajuću seniorsku ekipu. Hokej na travi smatramo amaterskim sportom i kao takav je za svakoga.

Klub je u 2010. proslavio 50 godišnjicu svoga osnutka.
HK Trešnjevka sudjeluje u službenim natjecanjima Hrvatskog i Zagrebačkog hokejskog saveza te samostalno organizira dva turnira godišnje:

Memorijalni turnir «Nenad Odorčić», u kategoriji seniora
Memorijalni turnir «Boris Farkaš», za mlađe kategorije
 

Uprava kluba:
Predsjednik: Robert Vuk
Dopredsjednik: Renata Gregurek
Tajnica: Štefica Farkaš

 

Škola hokeja

Ponosni smo na svoju školu hokeja, koja od 2003. godine do danas bilježi sjajne rezultate i brojne osvojene naslove službenih natjecanja. Škola hokeja se provodi na Hokejskom centru (Zagorska 5) te u dvorani OŠ Petra Zrinskog (Krajiška 9) i dvorani OŠ Mladost (Karamanov prilaz 3). Upisi su otvoreni tokom cijele sezone i svatko dijete će se ugodno osjećati kada se priključi treninzima. U to ćete se i sami uvjeriti.

U našoj školi hokeja dijete će kroz hokejski trening razvijati sve motoričke sposobnosti poput koordinacije, brzine, izdržljivosti, fleksibilnosti, snage, ravnoteže i preciznosti. Trenira se u timu te se time razvijaju socijalne vještine. Djecu se stimulira na razgovor u grupi i izražavanju svojih zapažanja čime se oslobađa osjećaja sramežljivosti, povučenosti i sl. U radu se koristimo i vježbama iz Brain Gym ® programa koje poboljšavaju vještine učenja (naučene vježbe se mogu primjenjivati i kod kuće i na nastavi)
Svjesni smo da sudjelujemo u odgoju djece i na to posebno obraćamo pozornost. Uvijek treniramo po načelima zabave, prihvaćanja drugih, uzajamnom pomaganju te učenju i razvijanju na temelju procesa, a ne rezultata.

Klub je iznjedrio mnogo reprezentativaca Hrvatske, a danas u svim selekcijama, od kadeta do seniora, imamo 17 reprezentativaca!

(Podaci o klubovima su dobiveni od njih samih i njihova vjerodostojnost ovisi o njima. Ukoliko mislite da neki podaci nisu točni, slobodno nam se obratite preko uprave Vašeg kluba kako bi izmjenili podatke. Svima je u interesu da podaci o svakom klubu budu točni i ažurni. Unaprijed hvala. ZHS)